Halland

Halland er et idyllisk fristed på Sveriges vestkyst, beliggende mellom Gøteborg og Helsingborg. Stedet kan skryte av en rik matkultur og et fantastisk landskap. Det er populært blant syklister og surfere, og også golfspillere elsker Halland, som er kjent som «Sveriges golfhovedstad».

 

Med sitt fantastiske naturlandskap av frodige skoger, sandstrender og fosser, er dette et sted med mye vakkert hvor en kan få gode minner for livet. For de som elsker utendørsaktiviteter har du ingen mangel på alternativer i Halland.

 

Halmstad er den største byen i Halland, og den er en ideell beliggenhet for å utforske resten av regionen. Sykkelstiene er en stor attraksjon for de som ønsker å utforske det vakre landskapet. Halmstad er utgangspunktet for Kattegattleden – Sveriges første nasjonale sykkelsti som en gang ble tildelt European Cycling Route of the Year av Cycling & Hiking Fair. Denne unike sykkelruten strekker seg over 390 km og passerer gjennom pittoreske fiskerlandsbyer, vakre åker og det fantastiske landskapet i Halland og andre steder. Prins Bertils sti er en enkel 18 km lang tur med sjøutsikt og grønne skogstrekninger. Gå ikke glipp av et besøk for å utforske Halmstad slott, som er utgangspunktet for Prins Bertils sti. Danska Fall er en vakker foss i et uberørt naturreservat, der du kan nyte en rolig spasertur gjennom den naturskjønne bøkeskogen. Du bør ikke gå glipp av den. I nærheten av Halmstad ligger Haverdals naturreservat, en annen bøkeskog med mange turstier å utforske. Du finner også Lynga sanddyne eller Stora Sandkullen – sanddynen strekker seg utrolige 36 meter over havet og er sannsynligvis den høyeste i Skandinavia. Utsikten over havet og skogen er bare fantastisk.

 

Halmstad er kjent for sine flotte strender, med Tylösand og Östra stranden som to av de mest populære. Byen har et flott natteliv, med mange barer og restauranter du kan oppleve. Ikke glem å ta en titt på Pablo Picassos 15 meter store skulptur «Head of a Woman» mens du tar turen langs fotgjengerstiene ved Nissan-elven, og også benytte muligheten til å nyte Carl Milles skulptur, Europa og Bull også. Hvis du liker utendørsmarkeder, kan du ta en tur til Stora, der du også kan kjøpe frisk frukt, grønnsaker, blomster, planter og mye mer.

 

Når du reiser til Halland og Halmstad, kan du være sikker på at du får en tur som vil få deg til å ønske å oppleve mer.

Halland er et idyllisk fristed på Sveriges vestkyst, beliggende mellom Gøteborg og Helsingborg. Stedet kan skryte av en rik matkultur og et fantastisk landskap. Det er populært blant syklister og surfere, og også golfspillere elsker Halland, som er kjent som...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Halland

Fra 776 kr enkel, bil og sjåfør

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Halland

Fra 776 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

 • Stockholm

  Stockholm kalles «Skjønnheten på vannet» og det er ikke rart – det er en fantastisk og pulserende by med så mye å utforske!

 • Sälen

  Sälen er skiløperens paradis og et fantastisk reisemål året rundt med vakker natur, innsjøer og stier.

 • Åre

  Åre er anerkjent for sine flotte skibakker, shopping, restauranter og barer, og har en ekte storbyatmosfære.

 • Småland

  Hvis du sykler, vandrer, padler i kano eller fisker, vil du forelske deg i naturen i Småland, det er «det ekte Sverige».

 • Värmland

  Uansett om du er på utkikk etter spennende friluftseventyr eller stille naturomgivelser, vil du finne det du leter etter i Värmland.

 • Dalsland

  «Sveriges innsjøprovins» er perfekt for naturelskere med sin fantastiske natur og avslappede atmosfære.

 • Västervik

  Sveriges beste sommerby, stappfull av attraksjoner, deilig mat og kultur, er et spesielt sted å besøke.

 • Höga kusten

  Finn tilbake til naturen når du besøker den Höga kusten og smak på noe av Sveriges beste utendørsliv og rustikke sjarm. 

 • Malmö

  En kystby med kystnær atmosfære, museer du kan utforske, eklektisk shopping og en livlig kulturscene.

 • Kalmar

  Reis gjennom tiden i denne vakre historiske byen.  Utforsk slottet, brosteinsgatene og den sjarmerende gamlebyen. 

 • Öland

  Sveriges sommerøyparadis! Et reisemål med en forskjell, alt er naturlig og unikt vakkert.

 • Glasriket

  Det er så mye å se i Sveriges glassrike! Her finner du Kosta Boda, naturreservater, rolige innsjøer og skoger. 

 • Skåne

  Liten av størrelse, stor i naturlig sjarme. Skåne er et paradis for turgåere og friluftselskere.

 • Karlskrona

  Oppdag en mengde historie og arv, i tillegg til den fantastiske naturlige skjønnheten til øygruppen. 

 • Gøteborg

  Berømt for sine kanaler, frodige boulevarder, kafeer og fantastisk shopping – eventyret venter på deg i Gøteborg!

 • Idre Fjäll

  Fortryllende Idre Fjäll med sin vakre natur, flotte skimuligheter og stier for fotturer er et ideelt reisemål året rundt.

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.