Dalsland

Tilbake til flotte utendørsområder

 

Liker du å lene deg tilbake, ta livet med ro og nyte utsikten? Da er en tur til Dalsland midt i blinken for deg. Denne provinsen i Sør-Sverige er full av tettvokste skoger og innsjøer, og kalles derfor «Sveriges innsjøprovins».

 

Dalsland er et fredelig sted med masse turstier og innsjøer, perfekt for naturelskere og deg som vil slippe unna hverdagens kjas og mas. Her kan du utforske Tresticklan nasjonalpark, gå flere milevis i vill natur og innsjøer og nyte stille omgivelser rett ved norskegrensen.

 

Avhengig av hva du foretrekker, enten skogsstier eller litt mer utfordrende stier med bakker, bør du ta en tur til Pilegrimsleden i Dalsland. Dette er en variert, 100 km lang tursti som strekker seg langs hele Dalsland-provinsen. Underveis vil du se de flate jordbruksområdene i sør og de ville skogene og fjellene i nord.

 

Du kan også utforske Dalsland fra vannet med kano. Seil langs Dano – Dalsland Nordmarken – innsjøsystemet i Dalsland og et av de mest populære kanoområdene i Europa. Flyt langs den 100 meter dype innsjøen eller padle nedover Dalslands kanal. Når du blir tørst, kan du til og med drikke av det friske, rene vannet! Så len deg tilbake og nyt synet av de ville skogene og den harmoniske lyden av vann og natur. Det er hundrevis av campingplasser i området, så du vil alltid finne et sted å sove når du blir sliten.

 

Hvert år kommer tusenvis av reisende til Dalslands kanal for å se akvedukten i Håverud, et fantastisk sted der vei, jernbane og vannvei møtes. I motsetning til andre akvedukter i verden, er den unike akvedukten i Håverud laget av naglede stålplater, og fungerer som både en jernbanebro og en veibro over akvedukten. 

 

Hvis du vil ta en pause fra campinglivet, kan du unne deg et opphold på vakre Baldersnäs Herrgård. Overnatt i hovedbygningene, fløyene, annekset eller de nybygde hyttene, og våkne opp til lyden av natur gjennom de åpne vinduene. Her kan du rusle i den frodige parken, slappe av i spaet, kose deg i et varmt jacuzzi eller det vedfyrte boblebadet og beundre utsikten over engene. Når du blir sulten etter en travel dag, kan du besøke hotellrestauranten for et deilig måltid med bærekraftige svenske råvarer. 

 

Dalsland skilter ikke bare med vakker natur, men har også en rekke museer. Du kan blant annet besøke stråmuseet Halmens Hus og Dalslands Konstmuseum, som stiller ut moderne kunst. 

 

Du bør heller ikke gå glipp av en tur til Dalslands Moose Ranch når du først er her. Møter med «skogens konge» er en stor greie i Dalsland, og på Moose Ranch kan du få kontakt med disse fascinerende skapningene og se dem i sitt naturlige habitat. 

 

I Stena Line sier vi «lagom», svensk for «helt passe», og alt stemmer når du reiser til Dalsland. En tur til Dalsland er et must for eventyrere, utforskere og de som bare vil ta livet med ro, omgitt av vakker natur. 

Tilbake til flotte utendørsområder

 

Liker du å lene deg tilbake, ta livet med ro og nyte utsikten? Da er en tur til Dalsland midt i blinken for deg. Denne provinsen i Sør-Sverige er full av tettvokste skoger og innsjøer...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Dalsland

Fra 845 kr enkel, bil og sjåfør

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Dalsland

Fra 845 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

 • Stockholm

  Stockholm kalles «Skjønnheten på vannet» og det er ikke rart – det er en fantastisk og pulserende by med så mye å utforske!

 • Sälen

  Sälen er skiløperens paradis og et fantastisk reisemål året rundt med vakker natur, innsjøer og stier.

 • Åre

  Åre er anerkjent for sine flotte skibakker, shopping, restauranter og barer, og har en ekte storbyatmosfære.

 • Småland

  Hvis du sykler, vandrer, padler i kano eller fisker, vil du forelske deg i naturen i Småland, det er «det ekte Sverige».

 • Halland

  Vakre Halland på Sveriges vestkyst kan skryte av en rik matkultur, fantastisk natur og enda bedre golf!

 • Värmland

  Uansett om du er på utkikk etter spennende friluftseventyr eller stille naturomgivelser, vil du finne det du leter etter i Värmland.

 • Västervik

  Sveriges beste sommerby, stappfull av attraksjoner, deilig mat og kultur, er et spesielt sted å besøke.

 • Höga kusten

  Finn tilbake til naturen når du besøker den Höga kusten og smak på noe av Sveriges beste utendørsliv og rustikke sjarm. 

 • Malmö

  En kystby med kystnær atmosfære, museer du kan utforske, eklektisk shopping og en livlig kulturscene.

 • Kalmar

  Reis gjennom tiden i denne vakre historiske byen.  Utforsk slottet, brosteinsgatene og den sjarmerende gamlebyen. 

 • Öland

  Sveriges sommerøyparadis! Et reisemål med en forskjell, alt er naturlig og unikt vakkert.

 • Glasriket

  Det er så mye å se i Sveriges glassrike! Her finner du Kosta Boda, naturreservater, rolige innsjøer og skoger. 

 • Skåne

  Liten av størrelse, stor i naturlig sjarme. Skåne er et paradis for turgåere og friluftselskere.

 • Karlskrona

  Oppdag en mengde historie og arv, i tillegg til den fantastiske naturlige skjønnheten til øygruppen. 

 • Gøteborg

  Berømt for sine kanaler, frodige boulevarder, kafeer og fantastisk shopping – eventyret venter på deg i Gøteborg!

 • Idre Fjäll

  Fortryllende Idre Fjäll med sin vakre natur, flotte skimuligheter og stier for fotturer er et ideelt reisemål året rundt.

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.