Sverige med ferge – veien å gå!

Fra den vakre naturlige skjønnheten til travelheten i de kosmopolitiske byene, er Sverige et land rikt på natur, kultur, livsstil og mat og er ett av de beste landene å besøke, uansett tid på året.

 

Våre ferger til Sverige fra Tyskland, Danmark, Polen og Latvia er den enkleste og mest direkte måten å starte ditt svenske eventyr på. Å ta bilen når du reiser til Sverige er et godt valg, slik at du ikke bare kan utforske byene, men også komme deg ut og rundt slik at du kan sette pris på naturen og villmarken.  Enten du vil tilbringe en natt i et ishotell, få med deg det spektakulære nordlyset, nyte flott sjømat i Gøteborg, synge av full hals til ABBA i Stockholm, ta en badstue i det gylne Solegget, stå på ski i Åre eller få med deg skjønnheten i Småland og videre, så vil en tur til Sverige etterlate deg med et ønske om å komme tilbake for å oppleve mer.

 

Stockholm, Gøteborg og Malmö, Sveriges tre største kosmopolitiske områder, har en mengde ting å se og gjøre med mange museer, kunstgallerier, markeder og spisesteder å oppleve. Stockholm, den svenske storbyen med sin vakre arkitektur, kulturelle høydepunkter i verdensklasse og pulserende kulinariske scene, er et must for besøkende. Gøteborg ligger i en skjermet bukt på den svenske vestkysten og har en rik maritim historie. Det er kjent for sine kanaler i nederlandsk stil, frodige boulevarder og smale gågater omgitt av mange kafeer og butikker. Sveriges tredje største by, den livlige Malmö, ligger sør i Sverige, og denne innovative byen gir deg alt fra historie til moderne matopplevelser og et spennende natteliv.

 

Sverige er en helårsdestinasjon og alle sesongene har noe forskjellig å tilby. Fra sommeren og de lange dagene som gir deg tid til å utforske Sveriges enorme villmark, krystallklare innsjøer og bølgende åser, til vinteren der landet kommer til live med vintersport, fra slalåm og langrenn til vandring på snøsko og kjøreturer på snøskuter, og så mye mer. 

 

Sverige – det er et uimotståelig land!

Fra den vakre naturlige skjønnheten til travelheten i de kosmopolitiske byene, er Sverige et land rikt på natur, kultur, livsstil og mat og er ett av de beste landene å besøke, uansett tid på året.

 

Våre ferger til Sverige...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Sverige

Fra 703 kr enkel, bil og sjåfør

Havnesteder

Stena Line har to terminaler i Gøteborg, en for reiser til Kiel i Tyskland og en for reisende som skal til Frederikshavn i Danmark. Danmarksterminalen ligger øst for Göta-elven, nær Masthugget-distriktet. Terminalen er godt skiltet fra E6 og kan også nås med trikk.

 

Merk:  Ombordstigning er kun mulig via kjøretøy for avganger utenfor terminalens åpningstider eller for avganger om bord Stena Vinga. Det er ikke mulig å gå om bord som en fotpassasjer på disse avgangene. 

Viktig informasjon for fotpassasjerer

Reise for fotpassasjer er kun mulig mellom 27. juni og 14. august 2023. Utenfor disse datoene kan du ikke reise som fotpassasjer fra Halmstad eller Grenå.

 

Havnen i Halmstad på Sveriges vestkyst er svært enkel å nå via motorveien fra nord, sør og øst. Byen er også tilgjengelig med tog og buss, via en skyttelbuss som er tilgjengelig for passasjerer som reiser til fots fra stasjonen til terminalen.

 

Hvis du reiser til fots, må du gå til Halmstad sentralstasjon og sjekke inn på en av våre innsjekkingskiosker for å få ombordstigningskortet ditt. Vis ombordstigningskortet ditt sammen med ID-dokumentasjonen din før du går på Stena Line-bussen som vil ta deg til fergen. Bussen er tilgjengelig for rullestolbrukere.

 

Merk: Du må være på Halmstad sentralstasjon minst 60 minutter før avgang for å komme deg på bussen som vil ta deg direkte til fergen. Det er ikke mulig å gå om bord i fergen eller bussen ved havnen. Bussen kan ikke stanse og ta med flere passasjerer når den har begynt å kjøre. Alle bestillinger må foretas på nettet, da det ikke vil være mulig å kjøpe billetter på havnen før de planlagte avgangstidene. 

Havnen i Trelleborg er den sørligste i Sverige og er kjent som inngangsporten mellom Skandinavia og Sentral-Europa. Det er lett tilgjengelig til fots fra sentrum av Trelleborg eller med buss, tog eller bil.

Stena Line har to terminaler i Gøteborg, en for reiser til Frederikshavn i Danmark og en terminal for reisende som skal til Kiel i Tyskland. Tysklandsterminalen ligger lenger vest ved Göta-elven, nær Älvsborgsbron. Terminalen er godt skiltet fra E6 og kan også nås med trikk.

Karlskrona havn er på Sveriges sørøstkyst og har lett tilgang via motorvei. Karlskrona havn har svært gode transportforbindelser, og ligger på en annen øy enn hoveddelen av byen. Drosje eller buss er derfor obligatorisk for å komme til havnen hvis du reiser med tog eller spaserer til fots.

 

Merknad til fot- og sykkelpassasjerer på Stena Estelle og Stena Ebba: På grunn av pågående konstruksjon i Karlskrona vil fot- og sykkelpassasjerer bli transportert mellom vår terminal og Stena Estelle eller Stena Ebba med buss. For passasjerer som ankommer Karlskrona fra Gdynia, kan det utgangsprosessen ta opptil 1 time. Ta hensyn til dette når du reiser. Sykler vil bli transportert til og fra fergen av vårt mannskap, og vil være tilgjengelig for henting i terminalen ved ankomst. Vi beklager eventuelle ulemper dette måtte medføre.  

Stena Lines ferger har avgang fra den nye Norvik Terminalen, som ligger 4 km (10 minutters kjøring) fraNynäshamn sentrum. Det er en rekke drosjetjenester til den nye terminalen fra jernbane-/busstasjonen.

Utvalgte reisemål

 • Göteborg

  Berømt for sine kanaler, frodige boulevarder, kafeer og fantastisk shopping – eventyret venter på deg i Göteborg!

 • Stockholm

  Stockholm kalles «Skjønnheten på vannet» og det er ikke rart – det er en fantastisk og pulserende by med så mye å utforske!

 • Malmö

  En kystby med kystnær atmosfære, museer du kan utforske, eklektisk shopping og en livlig kulturscene.

 • Karlskrona

  Oppdag en mengde historie og arv, i tillegg til den fantastiske naturlige skjønnheten til øygruppen. 

 • Idre

  Fortryllende Idre med sin vakre natur, flotte skimuligheter og stier for fotturer er et ideelt reisemål året rundt.

 • Sälen

  Sälen er skiløperens paradis og et fantastisk reisemål året rundt med vakker natur, innsjøer og stier.

 • Åre

  Åre er anerkjent for sine flotte skibakker, shopping, restauranter og barer, og har en ekte storbyatmosfære.

 • Småland

  Hvis du sykler, vandrer, padler i kano eller fisker, vil du forelske deg i naturen i Småland, det er «det ekte Sverige».

 • Halland

  Vakre Halland på Sveriges vestkyst kan skryte av en rik matkultur, fantastisk natur og enda bedre golf!

 • Kalmar

  Reis gjennom tiden i denne vakre historiske byen.  Utforsk slottet, brosteinsgatene og den sjarmerende gamlebyen. 

 • Öland

  Sveriges sommerøyparadis! Et reisemål med en forskjell, alt er naturlig og unikt vakkert.

 • Glasriket

  Det er så mye å se i Sveriges glassrike! Her finner du Kosta Boda, naturreservater, rolige innsjøer og skoger. 

 • Skåne

  Liten av størrelse, stor i naturlig sjarme. Skåne er et paradis for turgåere og friluftselskere.

 • Värmland

  Uansett om du er på utkikk etter spennende friluftseventyr eller stille naturomgivelser, vil du finne det du leter etter i Värmland.

 • Dalsland

  «Sveriges innsjøprovins» er perfekt for naturelskere med sin fantastiske natur og avslappede atmosfære.

 • Västervik

  Sveriges beste sommerby, stappfull av attraksjoner, deilig mat og kultur, er et spesielt sted å besøke.

 • Höga kusten

  Finn tilbake til naturen når du besøker den Höga kusten og smak på noe av Sveriges beste utendørsliv og rustikke sjarm. 

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Sverige

Fra 703 kr enkel, bil og sjåfør

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.