Et vakkert skeivt par i ung alder omfavner hverandre og holder et regnbueflagg, like rettigheter for LGBT-samfunnet,

Bli med å feire Pride 2024 med Stena Line i hele Europa

Under sommeren 2024 vil regnbueflagg vaie i byer over hele verden for å feire LHBTQIA+-miljøet i forbindelse med årlige Pride-arrangement. Disse arrangementene kombinerer aktivisme, feiring og fellesskap, og inkluderer ofte fargerike parader, live-musikk, utstillinger og mye mer.

 

Våre fergeruter tilbyr en fantastisk måte å reise til noen av Europas beste Pride-feiringer. Nedenfor finner du alle Pride-festivaler som finner sted i nærheten av byene vi reiser til – eller innen en kort kjøretur fra våre havner. Reis med oss inn i hjertet av Pride-måneden og videre, og få en opplevelse der "alle om bord" virkelig betyr at alle er velkomne.

 

**Vi har gjort vårt ytterste for å sikre at informasjonen er korrekt ved publisering. Vennligst sjekk direkte med arrangørene før du booker eller reiser til et Pride-arrangement, da detaljer kan endres.***

PRIDE I STORBRITANNIA

Pride Cymru

Dato: 22-23. juni 2024

Avstand fra vår Fishguard-terminal: 183 km 

Bli med på Wales' største feiring av likestilling og diversitet på Pride CYMRU. Den arrangeres i Cardiff helgen 22-23. juni. Bli med på feiringen og sjekk ut to scener med blant andre Vengaboys, Kara Marni, Donna Mara som Lady Gaga, og med programleder Hallie Clark!


Bestill en tur med fergen fra Rosslare til Fishguard.

 

Pride Edinburgh

Dato: 22. juni 2024

Avstand fra vår Cairnryan-terminal: 202 km 

 

Velkommen til Pride Edinburgh, Skottlands lengstlevende feiring av diversitet. Ta turen til Bristo Square og spre regnbuene over byen. Dans til Louisa Johnson og Bradley fra S-Club, som er DJ, og selvfølgelig mange flere artister. Ruby Murray og Cherry West er programledere.


Bestill ferge fra Belfast til Cairnryan.

 

London Pride  

Dato: 29. juni 2024

Avstand fra Harwich-terminalen vår: 137 km 

Avstand fra Liverpool-terminalen vår: 373 km 

Bli med på et av de største Pride-arrangementene i Storbritannia. I skrivende stund er det fortsatt mange arrangementer på gang, så husk å sjekke nettsiden deres for de siste oppdateringene om arrangementet.


Bestill ferge fra Hoek van Holland til Harwich eller fra Belfast til Liverpool.

 

Pride Glasgow 

Dato: 20. juli 2024

Avstand fra vår Cairnryan-terminal: 130 km   

I 2023 deltok over 50 000 mennesker i Glasgow Pride March. I år tar de sikte på å bli enda større, strålende og bedre enn noensinne, og fortsetter å slå rekorder for antall deltakere. Flere detaljer vil bli publisert snart.


Bestill ferge fra Belfast til Cairnryan.

 

Norwich Pride

Dato: 27. juli 2024

Avstand fra vår Harwich-terminal: 118 km

I år arrangeres Norwich Pride for 16. gang. Marsjen strekker seg fra rådhuset til Chapelfield Garden. I tillegg til hovedparaden kan du oppleve akustiske scener, liveopptredener, et Makers' Market, en Pride-kunstutstilling, DJ-er, et utdanningssenter og et mat- og drikkeområde. Middelalderbyen Norwich ligger en kort kjøretur fra Stena Line-terminalen i Harwich, som knytter Europa sammen med Englands østkyst.


Bestill ferge fra Hoek van Holland til Harwich.

 

Chester Pride

Dato: 17. august 2024

Avstand fra vår Liverpool-terminal: 30 km 

Avstand fra Holyhead-terminalen: 134 km 

Chester Pride tiltrekker seg titusener som viser sin støtte til LHBTQ+-miljøet i Cheshire og Nord-Wales. Bli med i den fantastiske paraden som går gjennom sentrum av byen, og fortsett festen på Castle Square, der fire scener byr på en rekke musikalske innslag. Det finnes også et komplett program med familievennlig underholdning.


Bestill ferge fra Belfast til Liverpool eller fra Dublin til Holyhead.

 

Liverpool Pride

Dato: 26.-27. juli 2024

Avstand fra vår Liverpool-terminal: 6 km 

Avstand fra Holyhead-terminalen: 152 km 

Etter rekordstor deltakelse i 2023 vender Pride in Liverpool-festivalen tilbake til byens ikoniske Pier Head. Arrangementer foregår i hele juli, med Pride Classical på fredag 26. juli, etterfulgt av marsjen og hovedfestivalen på lørdag 27. juli.

 

Bestill ferge fra Belfast til Liverpool eller fra Dublin til Holyhead.

Ugjenkjennelig bakgrunnsbelyst folkemengde med regnbueflagg og skilt i den årlige Pride-paraden når den passerer Greenwich Village.
PRIDE I NORD-IRLAND

Belfast Pride

Dato: 19-28. juli 2024

Avstand fra vår Belfast-terminal: 3,2 km

 

Belfast Pride er en av byens største festivaler, og lyser opp byen med over 150 arrangementer i løpet av 10 dager. Årets tema er "Love Your Mind". Festivalen varer fra 19. til 28. juli, med Pride Day og Pride Parade lørdag 27. juli. Belfast Pride er både en protest og en feiring, og er den viktigste begivenheten i byens LHBTQ+-kalender samt et arrangement som virkelig går på tvers av samfunnsgrupper. For mer moro kan du besøke Pride Village ved Big Fish på Donegall Quay og delta i festen på Custom House Square like ved.

 

Bestill ferge fra Liverpool til Belfast eller Cairnryan til Belfast.

To kvinner henger i byen og vifter med LHBT med Pride-flagg
PRIDE I IRLAND

Dublin Pride Festival

Dato: 20.-29. juni 2024
Avstand fra vår Dublin-terminal: 6.6 km 

I år feirer Dublin Pride 50-årsjubileum! Festivalen strekker seg over 9 dager og avsluttes med et stort smell på lørdag når marsjen finner sted. Ingen registrering er nødvendig for å delta. Ikke glem å bestille billetter til The Mother Pride Block Party, der den svenske rapperen, sangeren og produsenten COBRAH kommer til å stå på hovedscenen. Dessuten vil en ekte veteran og unik vokalist, nemlig Robin S sørge for at du danser. Flere DJ-er og artister vil også bli annonsert.


Bestill ferge fra Holyhead til Dublin

 

Cork LGBT+ Pride Festival

Dato: 27. juli - 4. august 2024
Avstand fra vår Rosslare-terminal: 191 km 

Cork LGBT+ Pride Festival vender tilbake i 2024 med et omfattende program av arrangementer og aktiviteter som har til formål å støtte LHBT+-miljøet. De ukelange festlighetene kulminerer i den livlige Pride-paraden, som vil gå gjennom byens gater. Besøkende oppfordres til å utnytte tiden i Cork til å utforske Irlands pittoreske sørlige kystlinje.


Bestill ferge fra Fishguard til Rosslare eller Cherbourg til Rosslare.

Hvit mann som smiler og viser en plakat under en Pride-parade i en bygate
PRIDE I NEDERLAND

Amsterdam Pride

Dato:  2-4. august 2024

Avstand fra vår Hoek van Holland-terminal: 82 km

 

Fantastiske Amsterdam Pride har blitt et av de mest ikoniske homofile arrangementene i verden. Se den flytende Canal Parade fra broene ved elvebredden, bli med på gatefestene på Amstelveld, Dam Square eller Rembrandtplein, og ta del i de mange kunst- og kulturarrangementene som kompletterer karnevalstemningen. Oppdag alt fra friluftskinoer, fotoutstillinger og teaterforestillinger til en Senior Pride-konsert som hedrer rosa pionerer. Pride Amsterdam er en livlig feiring av LHBTQ+-miljøet.

 

Bestill ferge fra Harwich til Hoek van Holland.

Ungdom sitter i lag og feirer Pride. Fire medlemmer av LHBTQ+-samfunnet smiler muntert mens de heiser Pride-flagget. En gruppe skeive feirer sammen utendørs.
PRIDE I SVERIGE

West Pride Gøteborg

Dato: 10-16. juni 2024

Avstand fra vår Gøteborg-terminal: 1,7 km 

Vest-Sveriges største Pride-arrangement er en storstilt feiring av LHBTQ+-miljøet i hele Göteborg, med den ikoniske paraden (15. juni) og Pride Park, i tillegg til konserter, konkurranser og utstillinger på museer i hele byen. Alt i alt mer enn 250 arrangementer i løpet av uken. Det er en festival med kunst, kultur, dans, teater, seminarer, film og mye mer. Dette gjør hjembyen vår til en førsteklasses destinasjon for en sommer full av aktiviteter.  


Bestill ferge fra Kiel til Gøteborg eller fra Frederikshavn til Gøteborg

 

Malmö Pride

Dato: 3-6. juli 2024
Avstand fra vår terminal i Trelleborg: 33 km

Kun 30 minutter fra Trelleborg havn ligger livlige Malmö, som er vertskap for den årlige Pride-festivalen. Her forenes Skåne-regionen i sørvest-Sverige for å feire LHBTQ+-miljøet. Arrangementet er sentrert rundt Pride House og byr på fester, workshops, en avslutningsparade og mye mer.

 
Bestill ferge fra Rostock til Trelleborg.

 

Stockholm Pride

Dato: 29. juli - 3. august 2024
Avstand fra vår terminal i Nynäshamn: 57,6 km

Kjører du en liten tur fra Nynäshamn i august, kan du ta del i Sveriges største Pride-feiring. I fjor feiret Stockholm sitt 25-årsjubileum for Pride i storslagen stil. Dette omfattende arrangementet inkluderer forfatterforedrag, internasjonale utstillinger, workshops, konserter, forestillinger, Pride House samt Pride Youth.


Bestill ferge fra Ventspils til Nynäshamn.

 

Karlskrona Pride

Dato: 10. august 2024
Avstand fra vår terminal i Karlskrona: 12 km 

Karlskrona er en barokk sjøfartsskatt på Sveriges sørøstkyst. Byen har en spennende sjøfartshistorie som har ført til at den i dag står på UNESCOs verdensarvliste. I fjor skrev LHBTQ+-miljøet historie med sin 10. årlige Karlskrona Pride-parade. I år blir det enda større og bedre. Bli med og marsjer gjennom de svingete gatene i denne nydelige kystbyen i august.


Bestill ferge fra Gdynia til Karlskrona

Hender lager hjertetegn og vinker foran et regnbueflagg som vaier på en flåte i en Pride-parade
PRIDE I DANMARK

Århus Pride

Dato: 1. juni 2024
Avstand fra vår Grenå terminal: 66 km

 

Danmarks nest største by ligger mindre enn en times kjøretur fra havnen vår i Grenaa. Den årlige Pride-paraden er en god anledning til å bli kjent med denne vakre og kunstneriske byen. Paraden beveger seg gjennom byen før den ankommer "under regnbuen" i Musikhusparken, der festen fortsetter med mat, drikke og mye mer.


Bestill ferge fra Halmstad til Grenaa.

Folk vifter med LHBT regnbueflagg på en solidaritetsmarsj
PRIDE I TYSKLAND

Christopher Street Kiel Day

Dato: 13. juli 2024
Avstand fra terminalen vår i Kiel: 500 m

 

Kiel markerer Christopher Street Day med sin årlige parade gjennom gatene i den historiske sjøfartsbyen. I år er det valgt et slagord mot diskriminering, "My life. My self. My freedom" står i sentrum. Paraden kommer etter en hel uke med arrangementer for LHBTQ+-miljøet, inkludert forelesninger, fester, karaokekvelder og mye mer.  


Bestill ferge fra Göteborg til Kiel.

 

Hamburg Pride

Dato: 27. juli - 4. august 2024
Avstand fra vår terminal i Kiel: 97 km
Avstand fra vår Rostock-terminal: 199 km


Energiske Hamburg gløder under den årlige Pride-uken, og det er utrolig enkelt å komme seg dit fra Rostock eller Kiel for å delta i festlighetene. Når du kommer frem, kan du oppleve en hel uke med aktiviteter i en av Tysklands mest spennende byer. Når Christopher Street-demonstrasjonen starter 4. august, er det ventet at mer enn 100 000 mennesker vil gå ut i gatene for å bekjempe transfobi.


Bestill ferge fra Göteborg til Kiel eller Trelleborg til Rostock.

 

Lübeck Pride

Dato: 16-17. august 2024
Avstand fra vår terminal i Kiel: 86 km
Avstand fra vår Rostock-terminal: 131 km


Tysklands spektakulært bevarte middelalderby danner et surrealistisk historisk bakteppe for en av Nord-Tysklands største Christopher Street Day-parader og demonstrasjoner. Følg med på Lübeck Pride-nettsiden for mer informasjon når arrangementet nærmer seg.


Bestill ferge fra Göteborg til Kiel eller Trelleborg til Rostock.

Pride parade
TAGGET
  • Pride

Valgte reisemål for denne veiledningen

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.