Et vakkert skeivt par i ung alder omfavner hverandre og holder et regnbueflagg, like rettigheter for LGBT-samfunnet,

Bli med på Pride 2023 i Europa med Stena Line

Sommeren 2023 vil regnbueflaggene vaie i byer over hele verden for å hylle LHBTQ+-samfunnet under de årlige Pride-arrangementene. De representerer aktivisme, feiring og fellesskap, og inkluderer ofte fargerike parader, levende musikk, utstillinger og mye mer. 

 

Fergerutene våre er en fantastisk reisevei til noen av Europas beste Pride-feiringer. Under finner du alle Pride-festivalene i byer der vi seiler vel i havn. Ellers ligger byene bare en kort kjøretur fra Stena Lines havner. Seil med oss til hjertet av Pride og videre for en opplevelse til sjøs hvor «alle om bord» virkelig betyr at alle er hjertelig velkomne.

 

***Alt er gjort for å sikre at alt er riktig når vi legger ut opplysninger. Fint om du sjekker direkte med arrangørene før du bestiller eller reiser til et Pride-arrangement fordi mindre opplysninger kan endres.***

PRIDE I STORBRITANNIA

Pride Cymru

Dato: 17. og 18. juni 2023

Avstand fra vår Fishguard-terminal: 183 km 

I år feirer Cardiffs Pride Cymru likestilling og mangfold med en todagers musikkfestival og et marked, og selvfølgelig en svært populær Pride-parade lørdag 17. juni. Kom deg til Cardiff Castle og opplev The Feeling, Sophie Ellis-Bextor og Claire (fra Steps) Richards blant mange flere!

Bestill en tur med fergen fra Rosslare til Fishguard.

 

Pride Edinburgh

Dato: 24. juni 2023

Avstand fra vår Cairnryan-terminal: 202 km 

 

Skottlands eldste feiring av mangfold, Pride Edinburgh, tilbake i all sin prakt etter en nedskalert feiring i 2022 på grunn av Covid-19. Flere opplysninger kommer snart. 

Bestill ferge fra Belfast til Cairnryan.

 

Pride i London  

Dato: 1. juli 2023

Avstand fra Harwich-terminalen vår: 137 km 

Avstand fra Liverpool-terminalen vår: 373 km 
 

I fjor samlet Pride i London mer enn 1,5 millioner mennesker til et spektakulært show på fem sentrale scener i London. Arrangørene ønsker å bygge videre på denne suksessen i 2023, og da særlig for å bygge relasjoner med grasroten i LHBT+. Flere opplysninger kommer snart.

Bestill ferge fra Hoek van Holland til Harwich eller fra Belfast til Liverpool.

 

Pride Glasgow 

Dato: 15. juli 2023

Avstand fra vår Cairnryan-terminal: 130 km   

I 2022 var Glasgow Pride vertskap for den største Pride-paraden i Skottlands historie. I 2023 håper arrangørene at den skal få enda større rekkevidde med et tema som hyller kvinnene i LHBTQ+-samfunnet. Flere opplysninger kommer snart.

Bestill ferge fra Belfast til Cairnryan.

 

Norwich Pride

Dato: 29. juli 2023

Avstand fra vår Harwich-terminal: 118 km

I år har Norwich Pride søkelys på å levere et arrangement som blander velvære med stor underholdning – alt for å støtte og vise frem talentene i det lokale LHBTQ+-samfunnet. Utover hovedparaden får du oppleve akustiske konserter, liveopptredener, kunst- og håndverksmarked, Pride kunstutstilling, DJ-er, et utdanningssenter og et eget område for mat og drikke. Middelalderbyen Norwich ligger en kort kjøretur fra terminalen til Stena Line i Harwich som forbinder Europa med Englands østkyst.

Bestill ferge fra Hoek van Holland til Harwich.

 

Chester Pride

Dato: 19. august 2023

Avstand fra vår Liverpool-terminal: 30 km 

Avstand fra Holyhead-terminalen: 134 km 

Chester Pride maler byen i regnbuens farger i år med en fantastisk parade gjennom sentrum. Sørg for å se etter deltakere fra Stena Line! Fortsett festen på Castle Square fra fire scener med mange musikere, Runway Drag og Glitterlounge som er kabaret og burlesk underholdning. Det er også et fullt program med familievennlig underholdning som en del av Youth Pride-arrangementet.

Bestill ferge fra Belfast til Liverpool eller fra Dublin til Holyhead.

Ugjenkjennelig bakgrunnsbelyst folkemengde med regnbueflagg og skilt i den årlige Pride-paraden når den passerer Greenwich Village.
PRIDE I NORD-IRLAND

Belfast Pride

Dato: 21. til 30. juli 2023

Avstand fra vår Belfast-terminal: 3,2 km

 

Belfast Pride er en av byens største festivaler og gjør den til en fargeglad fest med over 150 arrangementer, inkludert hovedattraksjonen Pride Parade lørdag 29. juli. Belfast Pride er både en protest, en feiring og en stor begivenhet i kalenderen for byens LHBTQ+-miljø og i hele lokalsamfunnet. Hos Stena Line er stolte av å være en del av det. Hei på oss når du ser oss! For mer moro tar du turen til Pride Village ved Big Fish på Donegall Quay og blir med på festen i nærheten på Custom House Square.

 

Bestill ferge fra Liverpool til Belfast eller Cairnryan til Belfast.

To kvinner henger i byen og vifter med LHBT med Pride-flagg
PRIDE I IRLAND

Dublin Pride Festival

Dato: 20. og 25. juni 2023, i tillegg til flere arrangementer hele måneden. 
Avstand fra vår Dublin-terminal: 6.6 km 

I år er et viktig år for Dublin Pride Festival fordi i år feires det at er 50 år siden den første LGBQT+-gruppen ble opprettet i Dublin, 40 år siden den første protestmarsjen og 30 år siden homofili ble avkriminalisert i Irland. Byen ligger veldig lett tilgjengelig fra Stena Line-terminalen, og du får snart glede deg over festivalens høydepunkter som Dublin Pride Parade lørdag 24. juni, Pride-landsbyen på Merrion Square og Mother Pride Bloq Party.  

Bestill ferge fra Holyhead til Dublin

 

Cork LHBT+ Pride Festival

Dato: 30. juli til 6. august 2023
Avstand fra vår Rosslare-terminal: 191 km 

Cork LGBT+ Pride Festival er tilbake i 2023 med et program fullt av arrangementer og aktiviteter for å støtte LGBT+-samfunnet. Den ukelange feiringen avsluttes søndag 6. august i alle regnbuens farger med den fargerike Pride-paraden gjennom byens gater. Få maks ut av reisen og utforsk Irlands fantastiske sørlige kystlinje mens du er der. 

Bestill ferge fra Fishguard til Rosslare eller Cherbourg til Rosslare.

Hvit mann som smiler og viser en plakat under en Pride-parade i en bygate
PRIDE I NEDERLAND

Rotterdam Pride

Dato: 1. til 11. juni 2023

Avstand fra vår Hoek van Holland-terminal: 30 km 

 

Nederlands nest største by ligger lett tilgjengelig fra Stena Lines Hoek van Holland-terminal. Ta turen og bli med på 10-årsjubileet til Rotterdam Pride. Her får du oppleve en perfekt blanding av glitrende underholdning og tankevekkende diskusjoner. Fra opptredener i selskapsdans, brunsj med drag-underholdning og opplæring i catwalk til Pride Talks som tar for seg temaer som skeiv maskulinitet, kroppsbilde, familie og forbindelser i generasjoner. På Rotterdam Pride er det meste med. Et fyldig program med arrangementer organisert av partnere i lokalsamfunnet vil følge festivalen.

 

Bestill ferge fra Harwich til Hoek van Holland.

 

Amsterdam Pride

Dato: 1. til 6. august 2023

Avstand fra vår Hoek van Holland-terminal: 82 km

 

Fenomenale Amsterdam Pride er nå et av verdens mest ikoniske arrangementer for homofile. Still deg på en av broene eller langs elvebredden og se på Canal Parade som seiler forbi, bli med på gatefestene på Amstelveld, Dam-plassen eller Rembrandtplein og sjekk alle kunst- og kulturarrangementene for ekstra stemning av karneval. Fra utendørs kinoer, fotoutstillinger og teaterforestillinger til en Senior Pride-konsert som hyller bevegelsens rosa pionerer: Pride Amsterdam er en pulserende feiring av LHBTQ+-samfunnet.

 

Bestill ferge fra Harwich til Hoek van Holland.

Ungdom sitter i lag og feirer Pride. Fire medlemmer av LHBTQ+-samfunnet smiler muntert mens de heiser Pride-flagget. En gruppe skeive feirer sammen utendørs.
PRIDE I SVERIGE

West Pride Gøteborg

Dato: 5. til 11. juni 2023

Avstand fra vår Gøteborg-terminal: 1,7 km 

Vest-Sveriges største Pride-arrangement er en feiring av LHBTQ+-samfunnet i hele byen når den ikoniske paraden går av stabelen 10. juni og det skjer i Pride Park, op konserter, konkurranser og utstillinger på museer. I år faller West Pride samtidig med Gøteborgs 400-årsfeiring. Det gjør hjembyen vår til et supert reisemål for en sommer full av aktiviteter.  

Bestill ferge fra Kiel til Gøteborg eller fra Frederikshavn til Gøteborg

 

Malmö Pride

Dato: 5. til 8. juli 2023
Avstand fra vår terminal i Trelleborg: 33 km

Den årlige Pride-festivalen i pulserende Malmö, byen som ligger en kort 30-minutters kjøretur fra Trelleborg, bringer sørvestlige Sveriges Skåne-region sammen for å feire LHBTQ+-samfunnet. Arrangementet er sentrert rundt Pride House med fester, seminarer, parade og fest på avslutningsdagen og mer. I tillegg arrangeres en Youth Pride-festival fra 5. til 9. juli. 

Bestill ferge fra Rostock til Trelleborg.

 

Stockholm Pride

Dato: 1. til 8. august 2023
Avstand fra vår terminal i Nynäshamn: 57,6 km

Ta en kort kjøretur fra Stena Lines Nynäshamn-havn i august for full innlevelse på Sveriges største Pride-feiring når Stockholm feirer sitt 25-årsjubileum i stor stil. Begivenheten sprer seg ut i hele byen og omfatter foredrag av forfattere, internasjonale utstillinger, seminarer, konserter, forestillinger, gratis Pride House og mer som fører frem til en Pride-parade alle helt sikkert vil huske. 

Bestill ferge fra Ventspils til Nynäshamn.

 

Karlskrona Pride

Dato: 12. august 2023
Avstand fra vår terminal i Karlskrona: 12 km 

Karlskrona er en maritim skatt i barokk stil på Sveriges kyst i sør, og Karlskronas marine historie har gitt byen en plass på UNESCOs verdensarvliste. I år feirer LHBTQ+-samfunnet den 10. årlige Karlskrona Pride-paraden gjennom gatene som slynger seg gjennom denne nydelige kystbyen i august. 

Bestill ferge fra Gdynia til Karlskrona

 

Lund Pride

Dato: 19. til 26. august 2023
Avstand fra vår terminal i Trelleborg: 44 km
Avstand fra vår terminal i Halmstad: 127 km

Etter en naturskjønn 45-minutters kjøretur fra Trelleborg og 90 minutter sør for Halmstad danner universitetsbyen Lund et nydelig bakteppe som middelalderby under den ukelange Pride-feiringen. I tillegg til den store paraden har festivalen dragforestillinger, konserter og mye mer. 

Bestill ferge fra Rostock to Trelleborg eller Grenaa til Halmstad.

Hender lager hjertetegn og vinker foran et regnbueflagg som vaier på en flåte i en Pride-parade
PRIDE I DANMARK

Århus Pride

Dato: 24. juni 2023
Avstand fra vår Grenå terminal: 66 km

Danmarks nest største by ligger under en times kjøring fra havnen vår i Grenaa, og den årlige Pride-paraden er en god grunn til å bli kjent med denne vakre og kunstneriske byen. Paraden slynger seg gjennom byen før den ankommer «under regnbuen» til Musikhusparken. Her fortsetter festen med mat, drikke og mye mer.

Bestill ferge fra Halmstad til Grenaa.

Folk vifter med LHBT regnbueflagg på en solidaritetsmarsj
PRIDE I TYSKLAND

Christopher Street Day Kiel

Dato: 8. juli 2023
Avstand fra terminalen vår i Kiel: 500 m

Kiel minnes Christopher Street Day med sin årlige parade gjennom gatene i denne historiske kystbyen. I år falt valget på slagordet «STOPP: ikke gå tilbake!» mot diskriminering, og det har et naturlig fokus i en hel uke med arrangementer for LHBTQ+-samfunnet med blant annet opplesninger, fester, karaokekvelder og mye, mye mer.  


Bestill ferge fra Göteborg til Kiel.

 

Hamburg Pride

Dato: 29. juli til 6. august 2023
Avstand fra vår terminal i Kiel: 97 km
Avstand fra vår Rostock-terminal: 199 km

Hamburg er alltid full av liv og gløder ekstra under sin årlige Pride-uke, og det er utrolig enkelt å komme seg dit for å delta i festlighetene fra Rostock eller Kiel. Når du ankommer, får du oppleve en hel ukes aktiviteter i en av Tysklands mest spennende byer. Og når Christopher Street-demonstrasjonen starter 5. august, forventes det at mer enn 100 000 mennesker blir med i gatene for å bekjempe transfobi.

Bestill ferge fra Göteborg til Kiel eller Trelleborg til Rostock.

 

Lübeck Pride

Dato: 19. august 2023
Avstand fra vår terminal i Kiel: 86 km
Avstand fra vår Rostock-terminal: 131 km

Tysklands svært godt bevarte middelalderby gir et surrealistisk, historisk bakteppe for en av Nord-Tysklands største Christopher Street Day-parader og demonstrasjoner. Gå til nettstedet for Lübeck Pride for flere detaljer om arrangementet. 

Bestill ferge fra Göteborg til Kiel eller Trelleborg til Rostock.

Illustrasjon generert av kunstig intelligens, viser deltakere på LHBTQ Madrid Pride Parade
TAGGET
  • Pride

Valgte reisemål for denne veiledningen

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.