Skåne

Liten av størrelse, stor i naturlig sjarme.

 

Denne lille skandinaviske provinsen, den sydligste i Sverige, er en liten bit av paradis der mye skjer. Noen ganger kalt Scania på engelsk, er den et fristed for turgåere og erfarne vandrere fra hele verden som ikke kan få nok av den frie naturen. Heldigvis er mye av den kartlagt for deg ...

 

I tall dekker Skåneledenløypa over 1300 km, seks underløyper og 118 deler. I realiteten har den vakre strender, attraktive fiskelandsbyer, tette skoger og megalittiske monumenter. Landskapet er variert og kulturen er rik, og du kan velge å gå for en dag eller mye lenger. Det er et stort område å dekke, så du vil kanskje plukke med deg noen lokale varer fra de mange gårdsbutikkene. Du kan også velge ruten din i henhold til evne. Noen er også tilgjengelige for de på hjul. Den svenske landsbygden er åpen for alle. 

 

Skåneledenløypa er bare én av flere spredd rundt i Skåne og nasjonalparkene. Du kan velge terrenget ditt, fra de frodige skogene i Söderåsen og dens 150 millioner år gamle ås, til de sandfylte hedene og steinete veiene i Stenshuvud, komplett med tre topper. I vest handler Skånes kyst kun om dramatiske klipper og steinete utstikk.  

 

Uansett hvor du reiser er det godt å vite at Sverige er et fristed for camping i det fri, så du kan sette opp teltet ditt stort sett overalt og virkelig flykte for en natt eller to. Hvis du foretrekker å ha det litt mer bekvemt, er det campingplasser med fasiliteter som ly, komposttoalett, brensel og søppelkasser. Alt er gratis.

 

Selvfølgelig tilbyr Skåne en rikdom av overnatting for alle smaker og budsjetter. Hvis camping ikke er for deg, kan du velge et luksuriøst slott, en enkel hytte, et avslappende spa-hotell eller til og med en gård – mange bønder ønsker gjester velkommen for en annerledes opplevelse.  

 

All den friske luften gjør Skåne til det perfekte feriereisemålet for familier som liker å holde seg aktive. I tillegg er det mange attraksjoner som vil holde barna fornøyde. De vil elske Skånes Djurpark, en dyrehage som er hjem til mer enn 900 dyr og 100 forskjellige arter. De fleste av disse er nordisk fauna av den søte typen, og du vil oppdage noen du kanskje ikke kjenner til, inkludert Skånegås, Gutesau, Fjällkveg og Jämtlandsget. Dyrehagen er også et midlertidig stoppested for foreldreløse dyr fra hele verden inntil de finner sitt endelige hjem – så du vet aldri hva du kan støte på.

 

Fans av den skandinaviske krimthrilleren Broen vil allerede kjenne til Öresund, broen som serien får navnet sitt fra. Den er synlig langs Skånes kystlinje – den beste utsikten fra land er på utsiktspunktet ved Luftkastellet, eller sjekk inn på Ribersborg friluftsbad og badstu for en mer avslappet utsikt. Den beste måten å oppleve broen på er, så klart, å kjøre over den. Du kan kjøre de 16 km på bare 20 minutter, og ta de siste 4 km gjennom verdens lengste undervannstunnel fra den kunstige øya Pepparholmen.   

 

Broen forbinder Malmö med København og de to byene sies å ha mer til felles enn Skåne gjør med resten av Sverige. Dyrehagen er også et midlertidig stoppested for foreldreløse dyr fra hele verden inntil de finner sitt endelige hjem – så du vet aldri hva du kan støte på.

Liten av størrelse, stor i naturlig sjarme.

 

Denne lille skandinaviske provinsen, den sydligste i Sverige, er en liten bit av paradis der mye skjer. Noen ganger kalt Scania på engelsk, er den et fristed for turgåere og erfarne vandrere...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Skåne

Fra 793 kr enkel, bil og sjåfør

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Skåne

Fra 793 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

 • Stockholm

  Stockholm kalles «Skjønnheten på vannet» og det er ikke rart – det er en fantastisk og pulserende by med så mye å utforske!

 • Sälen

  Sälen er skiløperens paradis og et fantastisk reisemål året rundt med vakker natur, innsjøer og stier.

 • Åre

  Åre er anerkjent for sine flotte skibakker, shopping, restauranter og barer, og har en ekte storbyatmosfære.

 • Småland

  Hvis du sykler, vandrer, padler i kano eller fisker, vil du forelske deg i naturen i Småland, det er «det ekte Sverige».

 • Halland

  Vakre Halland på Sveriges vestkyst kan skryte av en rik matkultur, fantastisk natur og enda bedre golf!

 • Värmland

  Uansett om du er på utkikk etter spennende friluftseventyr eller stille naturomgivelser, vil du finne det du leter etter i Värmland.

 • Dalsland

  «Sveriges innsjøprovins» er perfekt for naturelskere med sin fantastiske natur og avslappede atmosfære.

 • Västervik

  Sveriges beste sommerby, stappfull av attraksjoner, deilig mat og kultur, er et spesielt sted å besøke.

 • Höga kusten

  Finn tilbake til naturen når du besøker den Höga kusten og smak på noe av Sveriges beste utendørsliv og rustikke sjarm. 

 • Malmö

  En kystby med kystnær atmosfære, museer du kan utforske, eklektisk shopping og en livlig kulturscene.

 • Kalmar

  Reis gjennom tiden i denne vakre historiske byen.  Utforsk slottet, brosteinsgatene og den sjarmerende gamlebyen. 

 • Öland

  Sveriges sommerøyparadis! Et reisemål med en forskjell, alt er naturlig og unikt vakkert.

 • Glasriket

  Det er så mye å se i Sveriges glassrike! Her finner du Kosta Boda, naturreservater, rolige innsjøer og skoger. 

 • Karlskrona

  Oppdag en mengde historie og arv, i tillegg til den fantastiske naturlige skjønnheten til øygruppen. 

 • Gøteborg

  Berømt for sine kanaler, frodige boulevarder, kafeer og fantastisk shopping – eventyret venter på deg i Gøteborg!

 • Idre Fjäll

  Fortryllende Idre Fjäll med sin vakre natur, flotte skimuligheter og stier for fotturer er et ideelt reisemål året rundt.

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.